Logo

Hvid Glögg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 fl. Hvidvin
 
Glöggekstrakt:
8 dl æblemost
150 g sukker
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
2 tsk hakket tørret ingefær
1 stk vaniljestang
1 stk limefrugt, reven skal
8 stk stjerneannis
 
Fyld:
150 g tørrede abrikoser
1 ½ dl calvados
1 ½ dl hvid portvin
 
Glöggekstrakt:
Hæld æblemost i en gryde.
Krydderipulver, ingefær, vaniljestang (åbnet og skåret i stykker) kommes
i et papirtefilter som bindes til, og så ned i mosten.
Limeskallen og stjerneannis ligeledes i mosten.
Varm langsomt op til kogepunktet, og tages af varmen.
Hældes på et 1 liter rent sylteglas, køles af og sættes i køleskab.
Fyld:
Skær abrikoserne i fine strimler og kom dem i et ½ liter sylteglas.
Hæld calvados og hvid portvin over.
Luk og sæt til side. (Kan holde sig længe - men det gør de ikke)
Hvid Glögg:
Varm hvidvinen langsomt op.
Tilsæt glöggekstrakten og varm op igen - må ikke koge.
Fjern gryden fra varmen.
Tilsæt fyldet incl. calva og port.
Serveres i klare glas.
 
Tips: Ønskes en svagere udgave kan der tilsættes mere æblemost eller
evt. æblecider.
Hvid glögg er mere delikat og spændende end alm. rød glögg

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her