Logo

Hyldebærsaft til picnic

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hyldebærsaft til picnic

1 kg hyldebær

2-3 æbler skåret i stykker (uden ker­nehus)

vand

saften og skallen af 1 citron

150 g sukker, gerne rørsukker

evt. lidt Atamon til flaskerne!

 

Hæld bær og æblestykker i en gryde og fyld op med vand, til frugten er dækket. Tilsæt citronsaft og skal og kog op.

Lad det hele småkoge i ca. 15 minutter.

Filtrer frugtmassen gennem en si eller en finmasket dug, kog saften op igen, tilsæt sukkeret og rør rundt, til sukke­ret er opløst.

Hæld væsken over på flasker, der er skoldet godt i kogende vand før brug. Opbevar flaskerne køligt.

 

Vil du undgå Atamon, kan du fryse hyldebærsaften, og derved slippe for konserveringen.

Den færdige koncentrerede hyldebærsaft fortyndes 1:4 med vand eller mineralvand.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SommerbowleDenne forfriskende sommerbowle kan selvfølgelig også nydes om vinteren
• HyldeblomstdrikEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Te af vilde blomsterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Stegte bananer med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os