Logo

Hyldeblomstdrik med kærnemælk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hyldeblomstdrik med kærnemælk

 

Bland ufortyndet hyldeblomstsaft med gammeldags kærnemælk i forholdet 1:4. Frys evt. isterninger med små duske af friske hyldeblomster i isterningbakker. Server drikken kold med isterninger.

 

HYLDEBLOMSTSAFT:

ca. 1¼ liter. Arbejdstid: 1 time. Kogetid: 5 min. Trækketid: 3 døgn.

#

20 store hyldeblomstskærme

2 økologiske citroner

250 g rørsukker

250 g sukker

1 liter vand

2 tsk citronsyre

evt. konserveringsmiddel, fx Atamon

*

 

KLIP de groveste stilke af hyldeblomsterskærmene, og se efter for fluer og biller.

 

VASK citronerne, og skær dem i tynde skiver.

 

LÆG hyldeblomster og citronskiver i lag i en syltekrukke eller skål.

 

KOM de to slags sukker og vand i en gryde, og kog det igennem til sukkeret er opløst.

Tag gryden af varmen, og tilsæt citronsyre.

Hæld lagen over blomster og citronskiver, og stil det koldt i 3 døgn.

 

SI saften gennem en alm. sigte over en finmasket sigte.

Tilsæt evt. konserveringsmiddel, og hæld saften på skoldede flasker (skyllet med konserveringsmiddel).

Opbevar saften mørkt og koldt.

 

TIPS: Smid ikke det lækre hyldeblomst- og citronsnask fra sigten ud, men lav en lækker marmelade:

Hak blomster og citronskiver til puré i en foodprocessor.

Vej puréen, hæld den i en gryde og tilsæt 1 dl vand.

Giv det et opkog, og tilsæt syltesukker trefjerdedele i forhold til puréens vægt.

Kog det over rask varme i ca. 5 min., og hæld den færdige marmelade på skoldede glas der bliver ca. 2 glas à 400 g. Luk dem til med det samme.

 

Hyldeblomstdrik med kærnemælk

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kage med stikkelsbær og hyldeblomsterHyldeblomstsæsonen er alt for kort, så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er...
• Jordbær i hyldeblomstgeléDet gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson, der som regel kun varer et par...
• Kage med stikkelsbær og hyldeblomsterHyldeblomstsæsonen er alt for kort, så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er...
• Stikkelsbær- og hyldeblomster med smuldredejStikkelsbær og hyldeblomster har samme sæson og passer overraskende godt sammen....
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os