Logo

Hyldeblomstsaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Hyldeblomster der vokser tæt på trafikerede områder skal ikke bruges. Grunden til at det er økologiske citroner der anbefales er, at det kan smages i saften hvis citronerne er srøjtet.

60 hyldeblomstskærme
2 kg sukker
3 1/2 l kogende vand
4 økologiske citroner
60 g citronsyre

De grønne stilke på blomsterne klippes væk, blomsterne rystes let for at komme af med smådyr, de må ikke skylles. Citronerne vaskes og skives tyndt. Hyldeblomster, citroner og sukker lægges i en stor plasticspand, porcelænsskål eller rustfri stålgryde. Vandet koges og citronsyren opløses. Hæld det over blomsterne og rør godt rundt. Et viskestykke el. lign. lægges over. Stilles køligt i 4-5 dage, der røres rundt ca. en gang om dagen. Saften sies igennem et klæde, og hældes på Atamonskyllede flasker med tætsluttende propper.

Serveres som saftevand til mad, eller som sommerdrink med danskvand eller hvidvin. Kan også anvendes til sorbet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.149 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Aloha SmoothieEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kakao-cappuccinoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Banan/hindbær SmoothiesUtrolig let opskift på dejlig smoothie. Blend blot bananer, hindbær og ferskener med noget...
• Abrikoser under sabayonnedækkeAbrikoser under sabayonnedække er en meget smagsfuld og delikat dessert, som skal nydes...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os