Logo

Jordbær-hyldeblomstsaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær-hyldeblomstsaft

 

Hylden blomstrer i denne måned, hvor den danske jordbærsæson også er godt i gang. De to råvarer er rigtig gode sammen, og det er oplagt at blande jordbær i hyldeblomstsaften.

Trækketid: ca. 3 døgn. Fryseegnet.

 

500 g solmodne jordbær

15 friske hyldeblomstskærme

1 citron [øko]

1 liter vand

1 kg lyst rørsukker

*

Mos jordbærrene i en skål.

Klip de groveste stilke af hyldeblomstskærmene, og læg dem på jordbærmosen.

Vask citronen, skær den i tynde skiver, og læg dem ovenpå hylde- blomsterne.

Kog vand og sukker, til sukkeret er helt opløst.

Hæld den kogende sukkerlage i skålen.

Dæk til, og lad trække et mørkt og køligt sted (eller i køleskabet) i 3 døgn.

Rør blandingen igennem hver dag.

Hæld blandingen i en sigte foret med et rent viskestykke, og lad saften dryppe af i en skoldet skål. Hæld saften på skoldede flasker, og opbevar dem i køleskab, hvor holdbarheden er ca. 1 måned.

Fortynd saften med koldt vand efter smag, eller laven dejlig drink af kold tør hvidvin smagt til med jordbær-hyldeblomstsaften.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 473 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?