Logo

Æble clafoutis - æbler i pandekagedej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
3 store æg
60 g lyst rørsukker
korn fra 1 stang vanilje
2,5 dl minimælk
1 spsk nøddeolie (macadamianøddeolie, valnøddeolie eller hasselnøddeolie)
revet skal fra 2 ubehandlede appelsiner
150 g hvedemel: 75 g hvedemel og 75 g mandelmel – eller 150 g hvedemel,
(mandelmel kan købes i meget velassorterede supermarkeder, hos specialkøbmænd – eller man kan male det selv af afskallede mandler)
1 knsp. fintmalet havsalt
2-3 Elstar æbler
 
Pisk æg med sukker og vanilje.
Pisk mælken i, sammen med olien og appelsinskal.
Bland hvedemel med salt og kom det i dejen.
Vask æblerne og fjern kernehusene, del æblerne i både og læg dem i en tærteform (24 cm i diameter).
Hæld dejen over og lad den stå og falde til, mens ovnen varmer op.
Bag den ved 175°C varmluft i 20 min.
Topping: et let drys gennem en sigte med flormelis og et par myntespidser
 
Flødeskumserstatning:
fromage frais røres og smages til med: revet appelsinskal fra ubehandlet appelsin, vaniljekorn, lyst rørsukker og/eller en skvæt sød sherry med stor smag af svesker!
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?