Logo

Æbleboller med græskarkerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æbleboller med græskarkerner

 

Revet æble og havregryn gør bollerne dejligt saftige. Nyd dem til morgenmad, mellemmåltid eller som tilbehør. Dem skal du helt sikkert prøve.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 20 min. Fryse-egnet. 12 boller

 

# Ingredienser til Æbleboller med græskarkerner:

25 g gær

1½ dl yoghurt

1 dl havregryn

1 tsk groft salt

350 g hvedemel

1 æble

Pynt: 1 æg

50 g græskarkerner

*

Sådan laves Æbleboller med græskarkerner:

Smuldr gæren ud i 1½ dl lunkent vand og tilsæt yoghurt, havregryn og salt.

Tilsæt gradvist melet og ælt dejen, til den er glat og smidig og slipper bordet.

Riv æblet groft og ælt det i dejen.

Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 1 time.

Form 12 boller og sæt dem til efterhævning i 30 min. på en bageplade med bagepapir.

Pensl med sammenpisket æg og drys med grofthakkede græskarkerner.

Bag bollerne i midten af ovnen ved 225 °C i 15-20 min.

Afkøl på en bagerist.

 

Tips: Hvis du vil fryse nogle af bollerne, så læg dem i en frysepose, mens de endnu er lune, og luk til. Så bliver de ikke tørre ved optøning.

 

----------ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 883 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?