
 
Bag
en dejlig saftig æblekage - opskriften er pærenem! 
1
kage til 10-12 personer. Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 1 time og 15 min. Fryseegnet 
 
#
3
store æg 
275
g sukker 
1 spsk
vaniljesukker 
2
dl cremefraiche eller ymer
300
g hvedemel 
2 tsk
bagepulver 
lidt
smør til formen 
400
g æbler 
 
Tilbehør:
evt. flødeskum eller cremefraiche 
*
Pisk
æggene luftige med sukker. 
Rør
vaniljesukker og cremefraiche i æggemassen. 
Sigt
mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen. 
Hæld
dejen i en smurt springform (24 cm i diameter). 
Skræl
og udkern æblerne, og skær dem i terninger eller både. 
Drys
dem i formen, og tryk dem lidt ned i dejen. 
 
Bag
kagen ved 150 °C i ca. 1 time og 15 min. 
Lad
den køle lidt, og server evt. med flødeskum eller cremefraiche.