Æblekagen må først lægges sammen i sidste sekund, da raspen stadig skal være knasende!
 
1 ½ kg æbler, gerne Filippa eller Gråsten
200-350 g sukker
1 vanillestang.
 
Rasp:
25 tvebakker
150 g rå rørsukker
2 tsk  stødt kanel
½ dl koldpresset rapsolie
 
Pynt:
3 dl piskefløde, gerne en god og fyldig økologisk fløde 
2 spsk  ribsgele
 
Skræl æblerne og skær i grove stykker.
Kog en grød af æbler og sukker med vaniljekorn og vaniljestang i småstykker.
Lad ikke alle æblestykker koge helt ud. Afkøl grøden.
 
Rasp: Knus tvebakkerne og varm rapsolien på en pande. 
Tilsæt sukker og rist de knuste tvebakker ganske let. 
Smag til med kanel.
Pisk fløden til luftig skum.
Øs æblegrøden over i en flot glasskål eller portionsanret i flotte glas. Læg grød og æblekagerasp lagvist. 
Slut af med et lag flødeskum og kom små "klatter" ribsgele på.
Server straks - dette er en af de bedste og mest traditionelle danske desserter - velbekomme!