Logo

Abrikos-gulerodsflæsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Abrikos-gulerodsflæsk er alletiders konfekt, til både julen og andre hyggelige stunder.

 

 125 g gulerod
3 dl vand
250 g tørrede abrikoser
250 g sukker
3 blade husblas
3 spsk koldt vand
Pynt: 100 g tesukker

Den skrabede gulerod koges mør i vandet.
De skyllede abrikoser overhældes med det vand, hvori guleroden er kogt og stilles koldt, til dagen efter.

Da males både gulerod og abrikoser gennem kødmaskinen.
Sukkeret smeltes i mosen, der koges 5-10 min. under omrøring.


Den udblødte husblas røres i.
Massen hældes på et fladt fad, der umiddelbart forinden er skyllet i koldt vand, og tørres i stuetemperatur 2-3 dage.

 
Da vendes konfekten på sukkerstrøet pergament og tørres på den anden side.
Til sidst skæres konfekten i firkanter, der vendes i tesukker og gemmes i dåser med pergamentpapir mellem lagene.
Der bliver ca. 65 stk konfekt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.178 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her