4 agerhøns 
100 g  mager bacon 
300 g  grønne linser fra Puy 
2 porrer 
2 gulerødder 
¼ selleri 
1 ½ l. bouillon 
1 løg 
4 nelliker 
50 g  smør 
2 ½ dl  cremefraiche 
salt og peber 
Tilbehør: 
Server med skrællede kartofler i store stykker, kogt i saltvand. Kom en klat smør på kartoflerne og drys med persille. 
Gør grønsagerne i stand og skær dem i tern. 
Svits først bacon i tern og så grønsagerne i smørret og kom de vaskede linser i. 
Hæld bouillonen ved og lade det koge op. 
Rens agerhønsene for blod- og fjerrester, salt dem ind- og udvendig og læg dem ned i gryden sammen med det hele pillede løg, som er spækket med nellikerne. 
Læg låg på gryden og lad det simre i 45 minutter. 
Tag agerhønsene op og lad dem trække tildækket i 10 minutter. 
Tag løget op og kasser det. 
Smag linserne til med salt og peber og evt. lidt Aceto Balsamico og rør cremefraiche i. 
Skær agerhønsene i halve og server dem sammen med linserne.