Logo

alaskasej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

alaskasej

 

alaskasej: stillehavslubbe (Theragra chalcogramma; eng. Alaska pollack, walleye pollack, fr. morue du Pacifique occidental, ty. Pazifischer Pollack) torskefisk, der lever på dybt vand i det nordlige Stillehav, og som udgør en familie for sig selv. Længde op til 90 cm, vægt op til 1,4 kg.

 

Alaska sej er en hvidfisk der lever i det nordlige Stillehav. Den minder i smag og udseende lidt om torsken og fungerer da også fint som erstatning herfor. Alaska Pollack har en mild, neutral smag og hører til blandt de magre fiskearter. Alaska sej bestanden er blandt de største fiskebestande i verden og fiskeriet i det nordlige Stillehav er da også certificeret efter MSCs principper om bæredygtigt fiskeri.

 

Kommerciel fangst af alaskasej blev indledt i 1984 og er med en årlig fangst i nærheden af 3 mio. tons p.t. (2008) en af verdens vigtigste konsumfisk (18,4% af Tysklands samlede fiskeforbrug dækkes af denne fisk). Den oparbejdes til søs og markedsføres nedfrossen i enkeltfileter og i plader til fremstilling af fiskefars og fiskepinde. Fileterne er køkkenklar uden skind og ben og kan tilberedes direkte fra frossen.

 

Se opskrifter med alaskasej



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.121 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her