En herlig cremet parfait, med frisk smag af appelsin og med
et strejf af likør, afslutter en god middag med bravour. 
• En portion indeholder kun 16 g fedt • Brugen af lette
mejeriprodukter gør at kolesterolindholdet mindskes.
Forberedelse 10 min. + afkøling. Tilberedning 2 timers
frysning. 6 portioner 
 
# Råvarer til Appelsin-parfait
3 dl letmælks-yoghurt naturel 
2½ dl mager kvark 
3 spsk koncentreret appelsinjuice 
3 spsk Grand Marnier likør 
1 spsk reven appelsinskal 
2 æggeblommer 
3 spsk rørsukker 
2 dl piskefløde 
GARNERING: 
appelsin- eller mandarinbåde 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Pisk 2 dl yoghurt, kvark, appelsinjuice, Grand Marnier og
appelsinskal sammen med mixeren. 
 
2 Pisk æggeblommer og sukker i en gryde til en luftig masse.
Tilsæt 1 dl yoghurt og varm det op under omrøring til massen
er jævn, ca. 3 min. 
 
3 Pisk appelsinmassen i æggeblandingen med mixer og lad
massen få et opkog. 
Lad det svale af og stil det i køleskabet i 1 time. 
 
4 Pisk fløden til fast skum. 
Vend flødeskummet i den kolde appelsinmasse. 
Frys i mindst 2 timer. 
Rør rundt i den halvfrosne parfait efter 1 time, så der ikke
dannes iskrystaller. 
 
5 Anret parfaiten i portionsglas og garner med appelsin-
eller mandarinbåde. 
 
Tips & råd
 
Dæk parfaiten med plastfolie inden den sættes ind i
fryseren. 
Rør rundt en eller to gange under frysningstiden. 
Jo bedre du rører des blødere bliver ismassen. 
 
Tag parfaiten ud og lad den tø lidt inden den anrettes i
portionsglas. 
Garner med appelsin. Skær gerne fine mønstre i
appelsinskallen. 
 
Variation: Du kan lave en lignende parfait med jordbær. 
Erstat appelsinjuicen med jordbærpuré og Grand Marnier med
punsch. 
Garner med skivede jordbær. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 248 = kJ 1041 
Kulhydrat 17 g Protein 9 g Fedt 16 g (58%) Fibre 0 g