2 levende hummere a 500 g 
Sauce: 
2 hummerhoveder 
1 stk finthakket skalotteløg 
1 lille tsk  kardemommefrø 
1 lille tsk  enebær 
1 lille tsk  tomatpure 
1 dl æblejuice 
1,5 dl æbleeddike 
0,5 l vand/el. hønsefond (bedst) 
Arme riddere: 
4 stykker daggammelt brød 
1 æg og ½ dl fløde pisket sammen 
Smør 
Purløg eller andre krydderurter 
Slå hummeren ihjel ved at flække hovedet. 
Fjern klør og hale. 
En stor gryde saltet vand sættes i kog. 
Det er vigtigt, at vandet er meget salt. 
Det bedste er at koge hummeren i havvand, som det i Vesterhavet eller endnu mere salt havvand. 
Kog kløerne i 3 minutter og fjern skallen. 
Kog halen i 30 sekunder, og fjern skallen. 
Halerne flækkes og krydres med salt. 
Sauce: 
Saucen laves af hovederne, der ristes godt af i varm olie og tilsættes krydderier, løg og tomatpure, der ristes med i et par minutter. 
Kog af med æblejuice og eddike. 
Reducer ned til ⅓ og tilsæt fond/vand. 
Kog i ca. 20 minutter og sigt gennem en fintrådet sigte. 
Arme riddere: 
Brødstykkerne skæres i passende stykker og hårde skorper fjernes. 
Dyp brødet i æggemassen og drys salt på begge sider. 
Steg ridderne gyldne på begge sider i lidt smør. 
Brug samme pande til at stege hummerklør og -haler. 
Haler og klør skal steges i ca. 50 sekunder. 
Anret med grofthakkede urter og drys evt. med syltede tyttebær.