1 stor aubergine, cirka 500 g
120 ml ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg, knust
fintrevet skal af 1 citron
1 lille bøftomat
275 g græsk fetaost
8 store friske basilikumblade
8 soltørrede tomater i olivenolie, afdryppede og skåret i tynde skiver
salt og friskkværnet sort peber
8 fine metalspid af metal eller cocktailpinde der er lagt i blød i koldt vand i 30 minutter
Fjern enden med stilk fra auberginen og skær den så på langs i 8 x 5 mm tykke skiver, idet du smider enderne væk.
Læg skiverne i et enkelt lag på en stor bageplade, strø let med lidt fint salt og sæt til side i 30 minutter til 1 time - dette vil gøre dem nemmere at rulle senere og vil også trække noget af vandet ud.
Rens aubergineskiverne i koldt vand og dup dem godt tørre med køkkenrulle.
Bland olivenolien med hvidløget, citronskallen og lidt krydderi.
Pensl begge sider af hver aubergineskive og krydr så med rigeligt peber.
Læg dem på grillen over mellemvarme kul og grill i 2-3 minutter på hver side, til de er let ristede.
Sæt dem til side og lad dem køle lidt af.
Skær tomaten i 4 tykke skiver, idet du smider enderne væk og halver så hver skive igen, så du får 8 skiver.
Skær fetaosten i 8 skiver.
Læg aubergineskiverne på arbejdsfladen og placer et stykke tomat på midten af hver skive.
Læg et stykke feta ovenpå, flå herefter basilikumbladene groft og strø dem henover. Strø de soltørrede tomater henover og krydr med rigeligt friskkværnet sort peber.
Fold enderne sammen for at holde fyldet inde og saml dem med en cocktailpind.
Pensl ydersiden af rullerne med resten af hvidløgs- og citronolien og grill dem over mellemvarme kul i 1-2 minutter på hver side, eller til de er varmet godt igennem og er let gyldne.
Server dem med det samme.