Logo

Auberginemos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 kg auberginer
½ dl rasp.
2 spsk fintrevet løg.
1 tsk knust hvidløg.
1 ½ dl oliven olie.
2 spsk lys vineddike
2 spsk citronsaft
salt
peber
lidt sukker
fintklippet persille (til pynt)

Skyl og tør auberginer og læg dem på en plade i en 275°C varm ovn i 15 minutter.
Skru ned til 150°C og bag auberginerne i ca. 30 minutter, indtil de er helt bløde at trykke på.
Tag dem ud og lad dem køle en smule af.
Pil skallen af og læg auberginekødet i en skål.
Mas og rør auberginekødet sammen med en håndpisker til en jævn blød masse.
Pisk rasp og løg i. Pisk Olie, vineddike og citronsaft i, lidt efter lidt.
Konsistensen skal være som mayonnaise.
Smag til med salt og peber og rund smagen af med en anelse sukker. Sæt skålen i køleskabet i mindst 4 timer.
Rør igen mosen sammen og smag til.
Mosen serveres i et fad drysset med fintklippet persille.
Evt. pyntet med sorte oliven.
Spis groft brød til, som dyppes i mosen

Tips: Retten er fra det græske køkken, og kan laves dagen før.
Retten skal mindst stå og trække 4 timer, før den spises.
Der kan evt. også blandes kogt moset kartoffel i retten, og raspen kan udskiftes med brød udblødt i vand.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.078 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her