En skøn oksebør og saucen er en kold creme med tre slags finthakket løg.
Arbejdstid: 20 min. Stege/bagetid: 1 time eller 10 min. Ikke
fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
2 bøffer af oksefilet eller oksemørbrad (i alt 300 g)
½ spsk olie til stegning
2 store bagekartofler
1½ dl kvark eller syrnet fløde
½ rødløg (finthakket)
1 forårsløg (finthakket)
1 bdt purløg (fintsnittet)
400 g grønsager fx gulerødder og broccoli
salt og peber
*
Prik kartoflerne med en kød nål og bag dem .i ovnen 1 time
ved 200 °C eller i mikroovn (ca. 10 min. ved fuld effekt).
Rør kvark eller syrnet fløde godt sammen med rødløg,
forårsløg, purløg, salt og peber.
Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og krydr med salt og
peber.
Brun dem på en pande med olie i 1 min. på hver side.
Skru ned for varmen og steg dem yderligere 2-4 min.
Server med bagte kartofler, løgcreme og dampede grønsager.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin