Sæt rodfrugterne i
ovnen, og brug ovntiden til at klargøre den kolde sauce og stege bøfferne.
Maden er på bordet på under en halv time.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Bage/stegetid: 25 min.
#
2 bøffer af
oksefilet eller -tyndsteg
salt og friskkværnet
peber
½ spsk olie
1 bundt rucola salat
Bagte rodfrugter:
2-3 gulerødder
1 persillerod
1 pastinak
1 spsk olie
½ tsk fintrevet
citronskal
frisk timian
salt og peber
Kold sennepssauce:
1 dl cremefraiche
eller fromage frais
1 spsk dijonsennep
frisk timian
*
Rens rodfrugterne,
og skær dem i passende stykker jo mindre, jo kortere bagetid.
Vend dem sammen med olie,
fintrevet citronskal, timian, salt og peber.
Læg dem i et ovnfast
fad foret med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved
180 °C til de er møre ca. 25 min.
Rør cremefraiche eller
fromage frais sammen med sennep og finthakket timian.
Smag til med salt og
peber.
Krydr bøfferne med
salt og peber, og brun dem hurtigt på en pande med olie ved stærk varme.
Skru ned for varmen,
og steg bøfferne færdige 2-3 min. på hver side.
Tag bøfferne af
panden, og server med rodfrugter, sennepssauce og rucolasalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin