En klassiker, men nem at lave, trods det fine navn der stammer fra en ukrainsk storfyrste. 
4 personer 
#
600 g oksefilet eller rumpsteak 
2 store løg 
4 spsk smør 
¼ l kraftig bouillon 
¼ l piskefløde eller cremefraiche 
1 spsk fransk sennep 
½ spsk tomatpuré 
saften af en halv citron 
salt - friskkværnet peber 
Lækre varianter: 
250 g champignoner 
Muskatnød 
Muskatblomme 
Tomatkoncentrat 
*
Den klassiske grundopskrift:
Kødet skæres i tykke strimler og steges lynhurtigt - 1 minut - ved høj temperatur på pande eller i en kasserolle. 
Så tages det op og stilles varmt. 
Hak løgene fint og svits dem til de er blanke. 
Tilsæt så bouillon og bring i kog. 
Sættes så til side. 
Stegepanden eller kasserollen varmes op igen, og fløden eller cremefraichen hældes over og koges af. 
Tilsæt kødet og kødsaften, løgene, bouillonen, sennep, tomat og citronsaft. 
Hæv varmen uden at retten kommer i kog. 
Servér med kartoffelmos og fyldig rødvin. 
Retten smager vældigt godt med skivekårne champignoner og en knivspids reven muskatnød / muskatblomme. 
Et par spsk  tomatkoncentrat går også an, men så er det ikke rigtig Stroganoff!