Logo

Bøf Rydberg og frugtsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bøf Rydberg og frugtsalat

 

Bøf Rydberg er svensk luksus-biksemad, der laves af godt oksekød. Desserten en frisk frugtsalat med honning rørt yoghurt.

 

Bøf Rydberg

Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min. Kødet er fryseegnet. 4 personer

#

4 tykke oksebøffer (evt. 500 g oksetyndsteg eller -mørbrad)

750 g kogte og pillede kartofler

2 løg

25 g smør

1 spsk smør + 1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

4 friske æggeblommer

200 g cremefraiche 18%

2 spsk grov sennep

Pynt: bredbladet persille

*

 

Skær kødet og kartoflerne i terninger på ca. 2x2x2 cm.

Pil løgene og hak dem fint.

Steg løgene klare i smør, skru op og brun kartoflerne sammen med løgene.

Steg kødterningerne på en anden rygende varm pande med smør og olie, til det er brunt på alle sider.

Bland kødet med kartofler og løg og krydr med salt og peber.

Server Bøf Rydberg med rå æggeblommer og cremefraiche rørt med sennep.

Pynt med persille.

 

Bøf Rydberg og frugtsalat

 

Frugtsalat med honning-yoghurtcreme

Arbejdstid: 30 min. 4 personer

 

#

2 æbler

2 pærer

100 g mørke vindruer

2 appelsiner

2 bananer

200 g yoghurt naturel 10% eller skyr

4-6 spsk flydende honning

*

 

Vask æbler, pærer og vindruer i koldt vand.

Skær æbler og pærer i både og fjern kernehusene.

Skær vindruerne i halve og fjern evt. kerner.

Skræl appelsiner og bananer og skær alle frugterne i mindre stykker.

 

Bland sammen til en salat og server med yoghurt eller skyr smagt til med honning.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.509 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her