Logo

Bøf Rydberg og frugtsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bøf Rydberg og frugtsalat

 

Bøf Rydberg er svensk luksus-biksemad, der laves af godt oksekød. Desserten en frisk frugtsalat med honning rørt yoghurt.

 

Bøf Rydberg

Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min. Kødet er fryseegnet. 4 personer

#

4 tykke oksebøffer (evt. 500 g oksetyndsteg eller -mørbrad)

750 g kogte og pillede kartofler

2 løg

25 g smør

1 spsk smør + 1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

4 friske æggeblommer

200 g cremefraiche 18%

2 spsk grov sennep

Pynt: bredbladet persille

*

 

Skær kødet og kartoflerne i terninger på ca. 2x2x2 cm.

Pil løgene og hak dem fint.

Steg løgene klare i smør, skru op og brun kartoflerne sammen med løgene.

Steg kødterningerne på en anden rygende varm pande med smør og olie, til det er brunt på alle sider.

Bland kødet med kartofler og løg og krydr med salt og peber.

Server Bøf Rydberg med rå æggeblommer og cremefraiche rørt med sennep.

Pynt med persille.

 

Bøf Rydberg og frugtsalat

 

Frugtsalat med honning-yoghurtcreme

Arbejdstid: 30 min. 4 personer

 

#

2 æbler

2 pærer

100 g mørke vindruer

2 appelsiner

2 bananer

200 g yoghurt naturel 10% eller skyr

4-6 spsk flydende honning

*

 

Vask æbler, pærer og vindruer i koldt vand.

Skær æbler og pærer i både og fjern kernehusene.

Skær vindruerne i halve og fjern evt. kerner.

Skræl appelsiner og bananer og skær alle frugterne i mindre stykker.

 

Bland sammen til en salat og server med yoghurt eller skyr smagt til med honning.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Osso buco - i trykkogerOsso Buco stammer oprindeligt fra Lombardiet og Piemonte i Italien, hvor det i Milano er...
• Chili con carne med gratinerede majschipsOfte får man chili con carne med hakket kød. Her er en krydret variation med hele...
• Oksespid med hummus og salatHummus er en cremet og krydret kikærtedip, der er skøn i store wraps med salat og spid med...
• Eventyr-rand med appelsinerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!