Sprød og frisk salat med flere variationsmuligheder - den bør prøves
Til 4-6 personer Tilberedningstid: 10 min. Trækketid: mindst
1 time
#
750 g grønne bønner, friske eller frosne
salt
25 g mandelflager, ristede
Marinade:
5 spsk olie
2-3 spsk citronsaft
1 tsk Dijon sennep
2 fed hvidløg
½ bdt persille
salt og peber fra kværn
*
1. Nip de friske bønner. De frosne skal ikke tøes op først.
2. Kog dem i letsaltet vand, til de er møre, men stadig
sprøde.
Lad dem dryppe af og blive helt kolde. (Skær dem evt. en
gang over).
3. Pisk en marinade af olie, citronsaft, sennep, presset
hvidløg og hakket persille.
Smag den til med friskkværnet peber, evt. også salt.
4. Vend bønnerne i marinaden og stil salaten koldt i mindst
1 time.
Rør ristede mandelflager i salaten lige før servering.
Smager især godt til lammekød og til kraftigt krydret
svinekød.
Variationer:
Rød og grøn salat består af ⅔ bønner og ⅓ røde
peberfrugter, der er rensede og skåret i tynde strimler. Marinaden er den samme
som ovenfor.
Bønne- og champignonsalat tilberedes af lige dele bønner og
friske champignon, der skæres en gang over. Marinaden som ovenfor, men du kan
evt. tilsætte 2 finthakkede skalotteløg eller 1 fintsnittet forårsløg.