
 
Baba au ruhm. En dejlig kage med korender, rosiner og rom,
som er inspireret af det franske køkken. Perfekt kage at servere for gæsterne.
8-10 personer. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid:
ca. 45 min. Hviletid: mindst 6 timer.
#
Dej: 
25 g gær 
1 dl mælk 
2 æg 
50 g sukker 
225 g hvedemel 
50 g blødt smør 
2 spsk korender 
1 spsk sultana rosiner 
 
Romlage: 
2 dl vand 
300 g mørkt rørsukker (eller 150 g sukker + 150 g farin) 
3 dl brun rom 
 
Tilbehør: frisk frugt (fx ananas, vindruer og banan) 
*
Smuldr gæren ud i lunken mælk. 
Tilsæt sammenpiskede æg, korender, rosiner og sukker, og rør
gradvist melet i, til dejen er ensartet og lind. 
Lad den hæve i 1 time. 
Rør smørklatter i dejen, og hæld den i en smurt randform (¾ liter).
Lad den efterhæve i 30 min. 
Bag kagen ved 175 °C i ca. 45 min. 
Kog vand og sukker, til det er opløst. 
Lad det køle af, og bland med rom. 
Prik baba'en i formen med en kød nål eller en strikkepind,
og dryp romlagen over. 
Lad kagen trække i mindst 6 timer - og gerne til næste dag.
Vend baba'en ud på et fad, og anret med frisk frugt skåret i
små stykker. 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin