
 
Laks med cremet hollandaisesauce er en ægte klassiker.
Desserten (eller skal vi kalde den efterretten) er en vegetarisk rødbedesalat
med ost og hjemmebagte kiks. 
 
Ovnbagt laks med
hollandaisesauce og bønner 
Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: ca. 20 min. 4 personer 
 
#
750 g laksefilet med skind eller 4 laksekoteletter 
salt og friskkværnet hvid peber 
 
Hollandaisesauce: 
150 g smør 
3 æggeblommer (evt. pasteuriserede) 
1 dl hvidvin 
 
Tilbehør: grønne bønner kogte kartofler citronbåde 
*
 
KRYDR laksen med salt og peber på kødsiden, og vend fisken,
så den ligger med skindsiden opad på bagepapir i et ovnfast fad. 
Bag fisken i ca. 20 min. ved 150 °C, til den er fast. 
SMELT smørret. 
PISK æggeblommer og hvidvin sammen i en skål over vandbad. 
Pisk, til æggemassen er tyk og cremet. 
Tag gryden fra varmen, og pisk det smeltede smør i først
dråbevist og derefter i en tynd stråle. Smag til med salt og peber, og hold saucen
varm over vandbad. 
Server den bagte laks med friskkogte bønner, kartofler og
hollandaisesauce. 
 
Rødbeder med blåskimmelost
og ostekiks 
Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: ca. 45 min. 4 personer 
 
#
500 g rødbeder 
100 g blåskimmelost eller hvidskimmelost (fx brie eller
camembert) 
75 g valnøddekerner 
2 spsk valnøddeolie eller olie 
2 spsk frugteddike (fx solbæreddike eller balsamico) 
1 håndfuld frisk bladselleritop. bredbladet persille eller
basilikum 
 
Ostekiks: 
150 g koldt smør 
100 g hvedemel 
50 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel 
1 tsk bagepulver 
masser af friskkværnet peber 
100 g parmesanost 
1 æg 
*
 
KOG rødbederne i letsaltet vand i ca. 40 min. (afhængig af
størrelse), til de er møre. 
Skyl dem i koldt vand, og smut skrællerne af. 
Skær rødbederne i både, og bland dem med ost, valnødder,
olie og eddike. 
 
SKÆR smørret i små stykker, og smuldr dem sammen med de to
slags mel, bagepulver og peber. 
Riv osten fint, og bland den i melet. 
Saml dejen med sammenpisket æg. 
 
TRIL dejen til 25 kugler, og læg dem på to bageplader med
bagepapir. 
Bag dem i ca. 8 min. ved 175 °C, til de er sprøde. 
Afkøl på en bagerist. 
 
ANRET rødbedesalaten i fire skåle, og pynt med
bladselleritoppe, persille- eller basilikumblade. 
Server med ostekiks. 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin