(formentlig til 4 personer):
4 dl brune ris
8 dl vand
½ tsk salt
3 gulerødder
1 løg
3 stængler bladselleri
1 spsk smør
salt og paprika
ca. 1 dl vand.
Sauce: 1 tsk karry
2 ½ dl yoghurt naturel
4 bananer
1 spsk smør
Rosiner
Kokosmel
Risene koges møre i letsaltet vand. Gulerødder, løg og bladselleri snittes fint og svitses i smørret. Salt, vand og paprika tilsættes. Varmen dæmpes og det hele damper under låg i ca. 7 minutter. Karryen røres med yoghurten. Bananerne ristes gyldne i smørret. Risene anrettes på et fad. De dampede grønsager fordeles på toppen, bananerne fordetes rundt i kanten. Garneres med rosiner og kokosmel. Karrysaucen serveres til.
(NB: Skal karry smage optimalt, skal den svitses i en anelse olie og en knivspids sukker/honning - ellers kommer den fulde aroma ikke frem. Dette tager opskriften ikke højde for).