
 
 
1,5 kg ben 
1 suppevisk 
1 laurbærblad 
6 hele peberkorn 
salt og peber
250 g hamburgerryg 
100 g røget medister 
600 g kartofler af melet type 
¼ tsk tørret timian 
3 dl mælk 
1 spsk smør eller margarine 
2 porrer 
persille hakket 
Tilbehør: brød 
 
Kom benene i en gryde med suppevisk, laurbærblad, knuste peberkorn og salt. 
Skænk 1¾ l vand ved og lad det småkoge i 2 timer. 
Læg hamburgerryg og pølse i suppen og lad det koge endnu 20 minutter. 
Tag ben, hamburgerryg og pølse op og si suppen. 
Kom de skrællede ituskårne kartofler i gryden og tilsæt så meget suppe, at det netop dækker. 
Tilsæt timian og peber. 
Lad det koge i ½ time, hæld suppen fra og mos kartoflerne fint. 
Spæd lidt efter lidt al suppen ved og spæd med mælk. 
Rør smør i og tilsæt de tyndt udskivede porrer - tag så meget af toppene med som muligt. 
Kog suppen i 10 minutter, tilsæt hamburgerryg og pølse i små terninger og smag om nødvendigt suppen til med mere salt og peber. 
Drys med persille og server brød til.