
Her er en spændende opskrift på indisk inspireret blomkålssauté, der for eksempel kan bruges som garniture til fisk eller lam. Retten laves med amchoor; et asiatisk krydderi lavet på umodne mango.  
4 personer 
# Ingredienser
1 blomkål 
2 tsk kommen 
2 store kartofler 
2 tsk piement d'Espelette 
½ tsk gurkemeje 
2 tsk stødt koriander 
2 tsk amchoor 
2 spsk sort sesam 
4 spsk olivenolie 
* Fremstilling
Skær blomkålen i små buketter og skær kartoflerne i tern. 
Sauter kommen i olie og tilsæt kartoffeltern, blomkålsstykker og salt. 
Lad det simre langsomt i 5 minutter. 
Tilsæt koriander, piement d'Espelette, gurkemeje og amchoor, og lad det simre ved svag varme under låg i yderligere 15 minutter. 
Tilsæt evt. lidt vand, så krydderierne ikke brænder på. 
Serveres med et drys af ristet sort sésam som garniture til fx fisk eller lam.