
En souffle er en ret æggeret og kan laves med mange ingredienser- måske er chokoladesouffle den mest kendte. Her laves retten med lækkert blomkål. Server den som frokostret eller let hovedret. 
#
1 stort blomkål 
3 spsk smør eller margarine 
4½ spsk hvedemel 
4 dl mælk 
¼ tsk timian 
salt og hvid peber 
3 spsk mayonnaise 
4 æg 
2 æggehvider (fra foregående dag) 
3 spsk reven ost 
Tilbehør: rørt smør, tilsat finhakket, ferskrøget skinke og klippet persille
*
Skyl blomkålen, skær lidt af stokken og stil den i vand - gerne til næste dag. 
Del kålen i buketter og kog den meget mør i letsaltet vand - ca. ½ time. 
Mos den let med en gaffel. 
Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt med mælken. 
Lad saucen koge sagte i 10 minutter, rør nu og da og smag til med timian, hvid peber og lidt salt. 
Tag saucen af varmen og rør æggeblommerne i en ad gangen. 
Tilsæt den mosede kål og mayonnaisen. 
Pisk alle 6 æggehvider meget stive og vend dem i dejen. 
Fyld den straks i en meget rummelig, velsmurt gratinform med lodrette sider. 
Fyld kun formen ca. ⅔. 
Drys med ost og stil straks retten ind i en 200°C varm ovn. 
Bag den 35-45 minutter og undgå at åbne ovndøren de første 20 minutter. 
Server souffleen straks med krydret, rørt smør.