Fra Bageren i Den Gamle By.
6 æg
100 g revet rugbrød
250 g sukker ( 3 dl)
100 g hakkede nødder
1 tsk bagepulver
Fyld:
5 dl piskefløde
50 g ristede hakkede nødder
evt. kirsebærsyltetøj
Æggene deles i hvider og blommer.
Æggehviderne piskes stive og sukkeret røres forsigtigt i.
Æggeblommerne tilsættes én ad gangen.
Det fint revne rugbrød og de ikke for småt hakkede nødder blandes og tilsættes sammen med bagepulveret.
Dejen hældes i tre lagkageforme og bages straks ved 220°C i 10 min. Lagkagebundene lægges sammen med flødeskum og syltetøj.
Øverst lægges flødeskum og ristede nødder.
Omregningstabel for gammeldags mål og vægt |
En kvint |
4-5 gram |
Et lod |
15 ½ gram |
Et pund |
½ kg |
En pægl |
2 ½ dl |
En potte |
0,966 liter |
En skæppe |
17,39 liter |