Hjemmebagte burgerboller er hurtige at bage selv, og så
smager de langt bedre end den købte udgave. Denne opskrift på burgerboller
giver en blød bolle med en perfekt blød krumme, og som smager en smule sødt, så
det klæder burgerens ofte salte og sprøde indhold.
# Det skal du bruge til 10 store burgerboller:
400 g lunken vand
25 g gær
700 g hvedemel, god, økologisk
50 g sukker
50 g blødt smør
10 g salt
1 æg til at pensle med
sesamfrø + lidt salt
*
Sådan bager du bløde og luftige burgerboller:
Kom vand i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt mel, salt og sukker og ælt dejen til den er samlet.
Det tager omkring 5 minutter.
Kom nu det bløde smør ved og ælt dejen til den er glat, smidig
og slipper skålen i røremaskinen eller bordet.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 10
stykker.
Form hver dejstykke til en bolle ved at folde siderne ind
over hinanden hele vejen rundt.
Stil burgerbollen på en bageplade beklædt med bagepapir med
foldningerne nedad.
Lad burgerbollerne hæve 15 minutter.
Tryk bollerne flade med håndfladen til den ønskede
størrelse.
Lad bollerne hæve yderligere 45-60 minutter.
Pisk et æg sammen og pensl bollerne.
Drys med sesamfrø og lidt flagesalt.
Bag burgerbollerne på 200 °C over/under varme i ca. 15
minutter.
Tips: Da burgerbollerne er bagt på gær, så smager de bedst
friskbagte. Men du kan sagtens spise dem dagen efter, hvis du pensler dem med
vand og luner dem i ovnen på 200 °C. Burgerbollerne kan også fryses ned og
lunes inden servering.
Burgerbollerne kan bruges til den helt klassiske burger med en hakkebøf, men den passer også perfekt til en ribbenstegsburger med langtidsstegt ribbensteg