Logo

Cevapcici - jugoslaviske fingerfrikadeller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g oksehakkekød (gerne af tykkam)
200 g lammehakkekød, ikke for magert
1-2 fed hvidløg
et par spsk hakket persille
salt, peber
Olie til pensling eller stegning.
Tilbehør:
hakkede løg
landbrød.
Den klassiske peberfrugtpuré Ajvar ­(se herunder).
 
1. Bland okse- og lammehakkekød godt.
Knus saften af hvidløgene i.
Bland salt, peber og persille i. Der skal ikke væske i cevapcici.
 
2. Form tommelfingerlange og -tykke frikadeller.
Steg dem sprøde i olie på panden eller pensl dem med olie og grill dem, lettest og flottest på små portionsspid med 4-5 på af slagsen.
 
3. Spis hakket løg, landbrød og Ajvar til.
 
Ajvar:
300 g syltet rød peberfrugt (fås på glas) pureres eller blendes og til­sættes 3-4 hakkede, syltede perleløg og 1-1 ½ tsk rosenpaprika.
Lidt hvidløg kan presses i.
Ajvar holder et par uger tildækket i køle­skab.
Det puster iøvrigt liv i mange hverdagslige kødretter.

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 8.763 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?