400 g oksehakkekød (gerne af tykkam)
200 g lammehakkekød, ikke for magert
1-2 fed hvidløg
et par spsk hakket persille
salt, peber
Olie til pensling eller stegning.
Tilbehør:
hakkede løg
landbrød.
Den klassiske peberfrugtpuré Ajvar (se herunder).
1. Bland okse- og lammehakkekød godt.
Knus saften af hvidløgene i.
Bland salt, peber og persille i. Der skal ikke væske i cevapcici.
2. Form tommelfingerlange og -tykke frikadeller.
Steg dem sprøde i olie på panden eller pensl dem med olie og grill dem, lettest og flottest på små portionsspid med 4-5 på af slagsen.
3. Spis hakket løg, landbrød og Ajvar til.
Ajvar:
300 g syltet rød peberfrugt (fås på glas) pureres eller blendes og tilsættes 3-4 hakkede, syltede perleløg og 1-1 ½ tsk rosenpaprika.
Lidt hvidløg kan presses i.
Ajvar holder et par uger tildækket i køleskab.
Det puster iøvrigt liv i mange hverdagslige kødretter.