En salat at spise sig mæt i, med en smag som passer alle;
bladsalat, skinke, ost og æg, kombineres på en dekorativ og appetitlig måde.
Picnicmad • Bladsalat giver nødvendige fibre • Skinke, ost og æg giver
værdifulde proteiner.
Forberedelse 20 min. 4 portioner
# Råvarer til Chef's salat:
½ salathoved, batavia
½ salathoved, lollo rosso
4 skiver røget skinke, fx bayonne
4 skiver kogt skinke
4 hårdkogte æg
8 sorte oliven
8 grønne oliven
4 strimler syltet peberfrugt
120 g ost, fx goudaost
DRESSING:
1½ dl yoghurt
2 tsk middelstærk sennep
1 spsk rødvinseddike
peber og salt
* Fremgangsmåde:
1 Skyl, nip og tør salaten.
Riv salaten i passende stykker og fordel den på 4
tallerkener.
2 Rul skinkeskiverne sammen og læg en skinkerulle, af hver
sort ovenpå salaten, på hver tallerken.
3 Pil æggene og skær dem i både.
Læg 1 æg og 2 oliven af hver sort på tallerkenerne.
4 Skær peberfrugten i strimler og fordel på tallerkenerne.
Striml osten og drys den over.
5 Bland ingredienserne til dressingen i en skål.
Hæld dressingen over salaten, lige inden serveringen eller
server dressingen til.
Tips & råd
Færdigblandet salat kan købes i mange supermarkeder.
De ligger pakkede i en plastbox og indeholder forskellige
sorter salater.
VARIATION: Erstat skinken med tunfisk.
Salaten bliver saftigere, hvis man også tilsætter skivede
eller hakkede tomater.
Ønsker du en sødere smag på salaten, kan du blande lidt
ananastern og mandarinbåde i.
PR. PORTION: Energi: Keal 302 = kJ 1268
Kulhydrat 4 g Protein 22 g Fedt 22 g (65%) Fibre 2 g