
 
En salat med asiatiske ingredienser som er let at tilberede
og som indeholder mange friske smagsnuancer • Bambusskud fremmer fordøjelsen
samt indeholder mineraler og vitaminer, som er gode for negle og hår. 
Tilberedning 35 min. 4 portioner
 
# Råvarer til Glasnudelsalat Kinesisk
3 stilke bladselleri 
3 blade kinakål 
1 rødløg 
100 g bambusskud 
50 g glasnudler 
½ grønsagsbouillonterning 
1 nip sukker 
salt 
2 spsk friskpresset citronsaft 
2 spsk olie 
½ bundt persille 
DEKORATION: korianderblade 
 
* Fremgangsmåde:
1 Skyl selleristilkene og skær dem i tynde skiver. 
Skyl kinakålen og skær den i fine strimler. 
Pil løget og skær i tynde skiver. 
Lad bambusskuddene løbe af og skær dem i strimler. 
Bland det hele. 
 
2 Hæld kogende vand over nudlerne, så de dækkes helt med
vand. 
Lad dem trække, mens dressingen laves. 
 
3 Bland grønsagsbouillonen med 4 spsk af det varme
nudelvand, sukker, salt, citronsaft og olie. 
Rør det godt sammen. 
 
4 Tag nudlerne op og lad dem dryppe af. Bland nudlerne med
grønsagerne i en stor skål. 
Hæld dressingen over, dæk til og lad det trække i 15 min. 
 
5 Skyl persillen og hak den fint. 
Drys persillen over salaten lige inden serveringen. 
Garner med korianderblade. 
 
Tips & råd
 
 
De tynde glasnudler er lavet af forskellige melsorter fx
ris-, mungbønne-, kartoffel- eller sojabønnemel og de kan derfor se lidt
forskellige ud. Til forskel fra den fuldautomatiske, europæiske nudelproduktion
er næsten alle nudler fra Asien fremstillet af små virksomheder og laves ofte i
hånden. Derefter sælges nudlerne til mellemhandlere, som pakker dem og som
sælger dem videre. 
 
SERVERINGSFORSLAG: Server gerne grillet kød til salaten. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 103 = kJ 433 
Kulhydrat 4 g Protein 6 g Fedt 7 g (61%) Fibre 2 g