
 
Den italienske klassiker, frittata, er en tyk æggekage serveret
med mange grønsager, du kan fx spise en græsk salat af tomat, agurk, peberfrugt
og rødløg til.... 
Tilberedningstid: 60 minutter. Bagetid: 30 minutter. Ikke
fryseegnet. (1 person) 
 
#
2 æg 
25 g feta, max 40+ 
1 nip salt 
peber 
1 tsk olie 
 
Græsk salat: 
150 g tomat 
100 g agurk 
50 g grøn peberfrugt 
30 g rødløg 
1 tsk olie 
½ tsk æbleeddike 
oreganoblade 
salt og peber 
*
 
Pisk æg med smuldret feta, salt (pas på, for osten salter
også) og peber. 
Gør et stykke bagepapir, der passer til en lille ovnfast
form, vådt under den kolde hane. 
Knug det, så det bliver blødt, og det overskydende vand
forsvinder. 
Læg det tilrette i formen, så det passer ind i hjørnerne.
Pensl bagepapiret med olie. 
Hæld æggemassen i formen og bag den i ovnen ved 180 °C i ca.
30 minutter. 
Den skal føles fast, men stadig spændstig, når du mærker på
den. 
 
Mens frittataen er i ovnen tilberedes den græske salat: Skyl
og skær tomat, agurk og peberfrugt i mindre stykker. 
Alt efter temperament og humør kan du skære store ujævne
stykker eller små tern. 
Pil løg og skær ligeledes det i enten små tern eller tynde
skiver. 
Vend alt med olie og eddike, og smag til med salt, friskkværnet
peber og oreganoblade. 
 
TIPS: For variation kan du vælge ikke at blande fetaen i
æggemassen, men derimod i salaten, som man normalt gør i en græsk salat. 
De friske oreganoblade kan erstattes af ½ tsk tørret
oregano. 
 
Kalorier: 330 kcal. Protein 18 g (22 %). Kulhydrat 9 g (13
%). Fedt 24 g (65 %). Kostfibre 4g. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin