Ofte får man chili con carne med hakket kød. Her er en krydret variation med hele kødstykker. Retten kræver forberedelse
#
300 g tørrede bønner (hvide, brune og/eller røde)
500 g mellemskært oksekød i tern (fx klump)
1 spsk olie
2 finthakkede løg
4 fed finthakkede hvidløg
1-2 finthakkede chilier, efter styrke
1 ds flåede tomater
1 tsk spidskommen
1 tsk karry
2 laurbærblade
1 stang hel kanel
1 tsk koriander
Gratinerede majschips:
150 g majschips
50 g revet cheddar
50 g jalapenos i skiver (Jalapenos e syltet grøn chilifrugt).
*
Stil bønnerne til opblødning i koldt vand i 12 timer.
Kasser vandet og kog bønnerne møre i nyt vand uden salt i 35-40 min. ved svag varme.
Brun kødet i en gryde med olien.
Tilsæt løg, hvidløg, chili, flåede tomater og vand til det dækker kødet.
Kog op og tilsæt spidskommen, karry, laurbærblade, kanel og koriander.
Lad chilien koge indtil den begynder at jævne sig selv og kødet er mørt, ca. 1 ½ time.
Kom de kogte bønner i og varm dem igennem.
Smag til med salt og peber og server med gratinerede majschips med ost.
Læg majschipsene i et ovnfast fad, drys med revet cheddar og jalapenos, og grill dem midt i ovnen til osten er smeltet.
Tips: I stedet for tørrede bønner kan du bruge 2 dåser kogte bønner.