De, der ikke kan tåle stærk mad, må springe denne opskrift over. 4-6 personer
#
1 kg oksekød i tern, gerne oksefilet
3 store løg skåret i skiver
8 fed hvidløg hakket
3 spsk friskstødt spidskommen
3 spsk friskstødt koriander
3 laurbærblade
2 tsk chilipulver
1 tsk cayennepeber
2 habanero chillier eller andre røde chilier
2 dåser hakkede tomater (a 400 gram)
50 gram mørk chokolade
30 cl god, kraftig Scotch Ale
lidt oksefond efter behov
olie
salt og sukker
fiskesauce
*
Olien varmes op i en tykbundet gryde.
Hvidløg steges, indtil det antager lidt farve, hvorefter løgene tilsættes og steger med, til de er gyldne.
Herefter tilsættes kødet og brunes.
Spidskommen, koriander, laurbærblade, chili og cayenne tilsættes og steger med i cirka et minut.
Hakkede tomater, chili pulver, chokolade og øl tilsættes, og der røres godt igennem.
Tilsæt lidt fond, kom låg på, og lad det simre i ca. en time, eller til kødet er mørt.
Tilsæt yderligere fond undervejs, hvis det er nødvendigt.
Smages til med salt, sukker og fiskesauce. Bliv ved, indtil du rammer rigtigt!
Serveres med friskbagt groft brød og/eller ris - afhængig af appetittens størrelse.