250 g god mørk chokolade
3 æg
60 g sukker
2 tsk mørk rom
2 ½ dl piskefløde let pisket
Kom chokoladen i en ovnfast skål.
Fyld en gryde halvt op med vand og bring den i kog.
Tag den fra varmen og sæt skålen over gryden, uden at lade den komme i
berøring med vandet.
Rør nogle gange, indtil chokoladen er smeltet.
Lad den afkøle.
Pisk æg og sukker med elpisker i en lille skål ca. 5 min., indtil blandingen
er tyk, lysegul og fyldig.
Kom blandingen i en stor skål og vend den smeltede chokolade og rom i,
rør rundt, lad det afkøle, og vend så flødeskummet i, så det akkurat er
blandet.
Fordel moussen i 4 forme eller dessertglas (2 ½ dl) og sæt den i
køleskabet 2 timer, eller indtil den er stivnet.
Tips: Brug pasturiserede æg hvis du er bange for salmonella (moussen
bliver dog blødere i konsistensen. Vælger du at bruge alm. æg skal
desserten spises samme dag! konsisten bliver også mere "mousset".
Det er også seriøst STORE portioner! så en idé vil være at fordele det
i de forme som passer til sådan en dessert.