Chokolademousse
med mynte er en lækker frisk dessert, toppet med lidt flødeskum. Denne enkle
dessertopskrift er let og hurtig at lave
#
250 g mørk chokolade
50 g smør
5 æg
fint salt
2 spsk sukker
Pynt:
1 dl piskefløde 38%
8 blade frisk mynte
*
Hak chokoladen.
Del æggene (eller brug pasteuriseret ægge-hvider og blommer som er delt, så er du også sikker på at undgå salmonella)
Tag en stor gryde og fyld den halvt med vand, som varmes op, samt en gryde af samme størrelse med iskoldt vand.
De skal begge bruges til vandbad.
Smelt smørret i en lille gryde, og lad det køle lidt af imens chokoladen smeltes.
Stil en metalskål af passende størrelse ned i gryden med varmt vand, og smelt chokoladen langsomt – hele tiden ved middel varme, så chokoladen ikke stivner. Rør det flydende smør i chokoladen.
Pisk æggehviderne stive med 1 knivspids salt (brug håndmixeren).
Kom æggeblommerne i en røreskål med sukkeret, først i vandbad i gryden med iskoldt vand, hvor æggeblandingen piskes luftig.
Så over til det varme vandbad. Her skal massen piskes til en tyk creme.
Æggemassen røres sammen med chokolademassen.
Begynd med at røre en tredjedel af æggehviderne i.
Vend resten af hviderne forsigtigt i.
Lad være med at røre for meget i – det skal kun lige vendes sammen, så bliver det ved med at være luftigt.
Fyld moussen i portionsglas og lad den blive meget kold (mindst 3 timer i køleskab).
Desserten pyntes med flødeskum og mynteblade før den serveres.