Airfryeren skærer ned
på bagetiden og holder denne kage lækker fugtig – win, win!
Uden en airfryer,
bages ved 180 °C i 40-45 min i alm. ovn
10 min forberedelse. 35
min kogetid. 8 portioner
# Ingredienser
150 g smør, blødgjort
150 g (2/3 kop) flormelis
2 tsk fintrevet citronskal
1 tsk stødt kardemomme
3 æg
1½ kop (225 g) selvhævende mel
¾ kop (210 g) yoghurt med honningsmag
citronskal, til servering
Citronglasur:
10 g smør, blødgjort
1 kop (160 g) flormelis
1½ spsk citronsaft
* Tilberedning
Smør en 20 cm (bundmål) rund kageform og beklæd bunden med
bagepapir.
Har du en lille airfryer eller en med to skuffer må du bruge
2 mindre forme.
Brug en elektrisk røremaskine til at piske smør, sukker,
citronskal og
kardemomme, indtil det er bleg og cremet.
Tilsæt æg, 1 ad gangen, pisk godt efter hver tilsætning.
Rør mel og yoghurt i. Hæld i forberedt gryde. Glat
overfladen.
Indstil airfryer til 180 °C.
Læg forme i airfryerens kurv.
Bag i 35 min, eller indtil et spid, der stikkes i midten,
kommer rent ud.
Stil til side i formen i 5 min, før de overføres til en rist
for at køle helt af.
For at lave citronglasuren, læg smør og flormelis i en skål.
Rør nok citronsaft i til en jævn pasta.
Læg kagen på et serveringsfad.
Dryp med citronglasuren og drys med citronskal til
servering.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo
-----------