Hvis du ikke allerede er vild med citronfromage, så bliver
du det, når du smager denne variant. Fromagen er luftig, lige tilpas syrlig og
sød på samme tid.
Tid: ca. 20 min. plus tid til, at fromagen kan sætte sig. (4
pers.)
# Citronfromage:
3 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
revet skal og saft af 3 økologiske citroner
3 blade husblas
3 pasteuriserede æggehvider
3 dl piskefløde
*
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer, sukker og revet citronskal godt sammen.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk fløden til blødt skum.
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 min.
Vrid den fri for vand, og smelt den ved svag varme i en skål
over vandbad.
Tag skålen af varmen, og hæld citronsaften i den smeltede
husblas.
Vend dernæst med de piskede æggeblommer, halvdelen af
flødeskummet og æggehviderne.
Stil fromagen i køleskabet, til den er stiv.
Top med resten af flødeskummet inden servering.