
 
Kagen har en fin
syrlig smag af både citronskal, citronsaft og kærnemælk. 
1 kage. ca. 16
stykker. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 1 time 
 
# 
4 æg 
100 g sukker 
250 g smør 
100 g mørk sirup 
1 økologisk citron 
1 dl kærnemælk 
375 g hvedemel 
Glasur: 
½ økologisk citron 
150 g flormelis 
*
 
Pisk æg og sukker
til en tyk creme. 
Smelt smør og sirup
sammen. 
Tag det af varmen,
og tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft og kærnemælk. 
Sigt melet, og vend
det i æggemassen. 
Rør derefter
gradvist den lune smørblanding i. 
Hæld dejen i en
smurt randform eller springform, og sæt den midt i ovnen ved 175 °C i 45-55 
min. 
 
Tjek med et træspid
om kagen er gennembagt, og sæt kagen til afkøling i formen i mindst 15 min.
Vend så kagen ud på et fad. 
 
Riv skallen af den
halve citron. 
Sigt flormelissen,
og rør den til glasur med ca. 1½ spsk citronsaft. 
Pynt kagen med
glasuren, og drys med citronskallerne.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin