Logo

Cognacmarineret oksemørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forretter

APPELSINLØG:
2 stor løg
lidt vand og smør
4 dl friskpresset appelsinsaft
½ appelsin, den revne skal
salt og peber

MARINERET OKSEMØRBRAD:
700 g oksemørbrad, afpudset
1 tsk salt
½ spsk sukker
1 tsk frisk basilikum
1 bundt hakket persille
friskkværnet peber
2 spsk sennep
½ dl cognac

Appelsinløg: Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt - ca. ½ time. Smag til med salt og peber og køl af.
Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.
Marineret oksemørbrad: Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke alufolie, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til.
Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver - bedst på maskine ~ mens den endnu er frossen. Serveres med appelsinløg. En tør rosévin passer godt til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her