Logo

Daddelboller med nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
50 g gær
3 spsk vand
5 dl lun mælk
3 spsk olie
2–3 tsk salt
1 ½ spsk honning
50 g groft hakket hasselnødder
125 g dadler uden sten
800 g hvedemel
Æg til pensling.

Dadlerne kan evt. køres igennem en blender, og det samme med nødderne.
Gæren opløses i vand og blandes i den lune mælk.
Tilsæt olie, salt, honning, dadler og nødder.
Sørg for at nødder og dadler ikke klumper for meget sammen.
Tilsæt melet – lidt af gangen.
Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 minutter.
Tag dejen ud på et hvedemel drysset bord, og form til boller.
Læg bollerne på bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efter hæve tildækket i ca. 20 minutter.
Pensl bollerne med et sammen pisket æg.
Bollerne bages i midten i en forvarmet ovn ved 200ºC 15–20 min.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.828 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?