Logo

Daddelkage med portvin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

200 gram halve dadler uden sten
1 ½ dl portvin
Dej af:
150 gram blødt smør
250 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
revet skal af 1 usprøjtet citron
2 store æg
125 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
½ dl mælk
Mascarponecreme af:
2 dl mascarpone
2 dl cremefraiche 18%
½ stang vanilje
2 spsk appelsinsaft
 
Læg de halverede dadler i en skål med portvin i ca. 5 timer.
Rør smør med halvdelen af sukkeret, citronskal og vaniljesukker.
Pisk æggeblommer med resten af sukkeret.
Vendes i dejen.
Hvedemel og bagepulver vendes ligeledes i dejen og mælken hældes i. Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen.
Kom dejen i en tærteform, 25 cm. i diameter, og læg de afdryppede dadler oven på dejen.
Bages ved 175ºC i ca. 30 – 35 minutter på nederste rille.
Bland ingredienserne til mascarponecremen sammen.

 
Servering:
Kagen drysses med flormelis og serveres med mascarpone creme.
Pyntes med dadler.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.922 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?