Logo

Dag- og natsnitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej:
200 g hvedemel
150 g smør
100 g sukker
1 æg
 
Linsedej:
250 g hvedemel  
175 g smør  
50 g flormelis  
2 æggeblommer
 
Creme:
2 dl fløde eller mælk  
½ stang vanilje  
1 æg  
2 spsk sukker  
1 spsk Maizenamel 
 
Hindbærmarmelade
 
Alle ingredienser blandes til en lind masse - stilles koldt i 1 time.
Rulles ud og forbages i bradepande (30x25 cm ) ved 180ºC i ca. 10 min.
 
Linsedej: Smuldr fedtstoffet i melet.
Tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommerne.
Læg dejen koldt mindst 1 time.
Lav cremen imens:
Bring fløde eller mælk og den flækkede vaniljestang i kog.
Pisk sukker og Maizenamel sammen.
Hæld lidt af den kogende fløde/mælk i æggeblandingen og hæld det derpå tilbage i gryden.
Giv cremen et kort opkog.
Tag den fra varmen og lad den blive kold.
Smør et lag hindbærmarmelade på mørdejsbunden, fordej cremen ovenpå.
Rul linsedejen ud til en firkant der passer til bradepanden ca 3 mm tyk og læg dejen oven på cremen.
Bages ved 210ºC til linsedejen er sprød og gylden.
Efter afkøling skæres kagen i strimler ca 20 cm i breden og de glaseres halvt med hvid og halvt med brun glasur, strimlerne skæres nu i stykker i ønsket brede 4-5 cm.
 
Tips: I stedet for mørdej kan der bruges butterdej som bund.
 
Opskriften her er sammensat af forskellige emner og mængde forholdet mellem mørdej, linsedej og creme er muligvis ikke korrekt, så vær opmærksom på dette når du bager, og gerne skriv kommentar til mængder.

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.174 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?