Dyrekølle 
margarine 
friskkværnet salt og peber 
knust enebær. 
 
Sauce: 
40 gram margarine 
hvedemel 
¾ dl  bouillon 
¼ 1 piskefløde 
ribsgele. 
1 dl  rødvin eller portvin 
ribsgele 
knust enebær. 
  
Puds dyrekøllen af for hinder med en meget skarp kniv. 
Pensl med margarine og krydr med friskkværnet salt og peber samt 
knust enebær. 
Læg køllen i en smurt bradepande og i en forvarmet ovn ved 225ºC 
ca. 20 min. til den er brunet. 
Forbered saucen ved at smelte 40 gram margarine i en gryde, hvori der 
røres hvedemel til en melbolle, spæd med ¾ dl  bouillon samt ¼ l. piskefløde, lad det koge igennem og krydder med salt og peber.
Smag til med ribsgele. 
Tag køllen ud, skru ned til 160ºC og kom saucen over. 
Ind med køllen i ovnen, hvor den nu skal have knap ½ time. 
Husk at hælde sauce over køllen med jævne mellemrum, så den ikke bliver tør, dvs. hvert 10 min. (max temperatur på stegetermometret 72ºC). 
Når køllen er færdig tages den ud og pakkes ind i alufolie samt et klæde så den kan hvile ca. 15 min. 
Hæld stegefond/sauce over i en gryde og kog om fornødent bradepanden af i en smule vand, det kommes også i saucen. 
Smag til med ca. 1 dl, rødvin eller portvin, juster smagen med ribsgele 
samt evt. salt, peber og knust enebær. 
Server med smørristede kartofler og tyttebær syltetøj.