Logo

Gratinerede lammekoteletter 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 løg
125 g kogt skinke
2 æggeblommer
3 spsk piskefløde
worcestershiresauce (engelsk sauce)
1 spsk olie
4 spsk smør
4 dobbelte lammekoteletter a 180-200 g ca. 3 cm. tykke
2 spsk reven emmentaler ost

Løget pilles og hakkes fint.
Skinken skæres ud i mindre stykker og hakkes så fint som muligt.
Løg og skinke blandes i en skål med æggeblomme og fløde, røres godt og krydres med salt, peber og worcestershiresauce.
Et fladt ovnfast fad pensles med olie.
Knap 3 spsk smør brunes på en stegepande, og lammekoteletterne steges 2-3 minutter på den ene side.
Den stegte side drysses let med salt, og koteletterne lægges i fadet med den ustegte side opad.
Stegeskyen fra panden hældes i fadet.

Skinke-løgblandingen fordeles over koteletterne, resten af smørret fordeles herover i små flager, og det hele drysses med den revne ost.
Fadet sættes i en 225°C varm ovn på midterste ribbe, og koteletterne gratineres i ca. 15 minutter.
Hertil passer grønne bønner dampet møre i smør med lidt finthakket løg og evt. også et presset hvidløgsfed.

Tips: Til denne ret anvendes dobbeltkoteletter skåret fra den nederste del af ryggen, sadlen det fineste og dyreste stykke af lammet.

I stedet for dobbelte lammekoteletter kan anvendes skiver af udbenet lammesadel, der rulles sammen og ombindes med snor ligesom tournedoser.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her