Logo

Gravad fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gravad fisk

Gravad laks, eller gravlaks som vi også kalder den, er rimeligt billig, når man selv tilbereder den.

 

Rens og udben fisken, men tag ikke skindet af.

Skyl fileterne og lad dem dryppe af.

Bland 4 spsk salt, 2 spsk melis og 1 tsk stødt sort peber til ca. 1 kg laks eller til ca. 1½ hel fisk, fx ørred, helt eller makrel.

Strø det meste af sukker-salt-blandingen på kød siderne og læg godt med dild på.

Læg fileterne med kødside mod kødside og med den tykke del mod den tynde.

Læg fisken i en plastpose med resten af sukker-salt-blandingen.

Læg pres på fisken, fx et spækkebræt med noget tungt over.

Stil den i køleskabet i 2 døgn, hvis det er laks, ellers 1-1½ døgn.

Vend posen, når halvdelen af tiden er gået.

Skrab krydderblandingen af inden fisken skæres ud.

 

Gravad fisk kan opbevares i køleskabet i op til en uge. Fisken kan også fryses, men så skal lagen hældes fra.

Gravad fisk kan serveres som forret med salat og gravlakssauce. Du kan også servere kogte kartofler til og servere den som hovedret. Gravlaks er også fint til smørrebrød og i salater.

 

Gravlakssauce

Til 4 personer. Tilberedningstid: 5 min.

#

4 spsk usødet sennep

1 æggeblomme

1½ spsk melis

1 spsk hvidvinseddike

½ dl finthakket dild

1 dl olie

salt og peber fra kværn

*

1. Rør sennep, sukker, eddike og dild sammen i en skål.

2. Tilsæt olien i en tynd stråle.

Rør til saucen er jævn og smag den til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.739 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her