Logo

Grillet makrel med agurke­-radisefløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

12 små makrelfileter (bed fiskemanden skære dem ud)
1 bdt bredbladet persille
2 store citroner
1 agurk,
ca. 20 radiser,
1 bdt dild
¼ l piskefløde,
salt og peber, oli­venolie
 
A. Makrellens fileter pensles på begge sider med olivenolie krydres med salt og peber og rulles med grofthakket persille på kødsiden.
Fileterne sættes på grillpinde med en citronskål imellem.
 
B. Agurken skrælles, halveres og befries for kerner, skæres i skiver af ½ cm's tykkelse, saltes let for at trække vandet ud, gerne Maldon Sea salt, der smager finest, agur­kerne drypper af i en sigte.
 
C. Fløden tilsættes saft fra ca. ½ ci­tron, uden omrøring, lad den stå i fred og ro i 10 min. og rør den sammen, og citronsaften gør flø­den tyk. De skivede radiser og agurker vendes i fløden, smages til med salt og peber, hvis det er nødvendigt og tilsættes masser af skåret dild.
 
D. Makrellen steges på hed, penslet (olie) grill, serveres med agurke­fløden og ristet rugbrød.
 
Herligt med en dram og en kold øl.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.347 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her