Logo

Hakkebøf med kikærter, majs og spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hakkebøf med kikærter, majs og spinat

 

Det er en rigtig god idé at have et lager af kikærter i fryseren; kikærter der er udblødt og kogt. Til salater, supper, sammenkogte retter og humus

Servering til 4 personer. 30 min.

 

# Ingredienser

200 g tørrede kikærter

salt

4 majskolber

400 g spinat, frisk

rapsolie

600 g hakket oksekød

1 tsk smør

*

Sådan gør du

1. Skyl og sæt kikærterne i blød i vand på køl 8 timer.

2. Skyl og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 1 time.

Tag en ært op og bid i den, for at mærke, om de er møre, men med bid.

3. Fjern blade og tråde fra majsene, skær toppen til, så majsen kan ’stå’.

Skær nu majskornene fra oppefra og ned.

Læg dem i en gryde, overhæld med vand, drys med lidt salt og dryp med lidt rapsolie.

Kog op og lad majskornene koge et par minutter, til de har den ønskede mørhed og det ønskede bid.

4. Skyl spinaten grundigt, der kan gemme sig meget jord i spinat, og den skal ikke knase af jord.

5. Kom spinaten i en gryde med 2 spsk rapsolie og lidt salt.

Lad spinaten blive mør og reduceret, læg den i en sigte, så lidt af væden løber fra.

6. Form og hak kødet, krydr med salt og peber og steg i olie og smør.

7. Anret kødet med kikærter, spinat og majs, i én skøn forening.

 

Tips: Vægten af kikærter fordobles ved udblødning og kogning. Således svarer de 200 g tørrede kikærter her til 400 g udblødte og kogte, fra lageret i fryseren. Og hvis de tages fra fryseren, til denne ret, skal de lige have et opkog, evt. her sammen med majskornene. Som alternativ til oksekød, ville hakket kalv og svin (karbonade/krebinet) være et godt valg.

Energi: Protein 10 g. Kulhydrater 12 g. Fedt 5 g. Energi/ pers 574 kcal. Fedtenergi 34 %

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hummus af kikærterHummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten bestående primært af kikærtpuré med...
• Nemme falafler med agurkesalatFalafler er nemmere at lave, end man skulle tro. I denne udgave skal du ikke engang forme...
• Grønsagsburger med tzatzikiBasis i de grønne bøffer er kogte kikærter. Du kan også bruge hvide bønner, kidneybønner...
• Vafler med solbær-chokoladeisSolbær og chokolade er et skønt match. Kom en kugle eller to ; en sprød vaffel, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os