
 
Basis i de grønne
bøffer er kogte kikærter. Du kan også bruge hvide bønner, kidneybønner eller
kogte grønne bønner. 
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen. 
 
#
1 lille løg
(finthakket) 
1 fed hvidløg
(finthakket) 
1 spsk olie 
1 dåse kikærter 
100 g grønne ærter 
½ tsk stødt
spidskommen 
½ tsk stødt
koriander 
% tsk stødt chili 
50 g durummel 
olie til stegning 
2 burgerboller 
 
Tzatziki: 
1 dl græsk yoghurt 
½ agurk 
frisk mynte 
salt og peber 
*
 
Sautér finthakket
løg og hvidløg bløde i olie og tilsæt de afdryppede kikærter og grønne ærter. 
Varm igennem under
omrøring og tilsæt krydderier. 
Hæld det over i en
foodprocessor og kør det til en grov fars. 
 
Tzatziki: Flæk
agurken og skrab kernerne ud. 
Skær agurken i tynde
skiver og vend sammen med yoghurt, hakket mynte, salt og peber. 
 
Form farsen til to
eller fire bøffer og vend dem i mel. 
Steg dem gyldne på
en pande med olie (2-3 min. på hver side) og server i lune boller med tzatziki.
 
Tips: Du kan
erstatte de tørrede krydderier med 1 tsk karry. 
Du kan vælge at
lægge 100 g tørrede kikærter i blød dagen før og koge dem møre ca. 40 min. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin